Matematické modely a jejich analýza - Vaněčková, Pavla (2007)
Popis tří typů Lanchesterových modelů boje a Richardsonovy teorie konfliktu. Jejich sestavení, analýza a aplikace modelu konvenčního boje v praxi na bitvu o ostrov Ivožima.