Halštatské sídliště v Pohořelicích-Nové louce - Fulínová, Barbora (2005)
Tato práce vznikla z podkladů záchranného archeologického výzkumu v Pohořelicích-Nové louce na Břeclavsku a jejím cílem je seznámení se zdokumentovanou archeologickou situací sídliště horákovské kultury z období starší doby železné a představení získaného materiálu. Práce obsahuje srovnání získaných informací s poznatky o již známých horákovských sídlištích a pokus o chronologické zařazení lokality. Velká pozornost je věnována keramickému materiálu, podána je však také možnost nahlédnout do přírodních poměrů dané oblasti a získat informace o doloženém pravěkém, zejména halštatském osídlení v kraji