Raněné Amazonky pro Efesos - Pýchová, Martina (2006)
Práce se zabývá sochami raněných Amazonek vytvořenými pro Efesos. Popisuje je a rozebírá různé teorie jejich přidělení k mistrům Polykleitovi, Feidiovi a Krésilovi