Nové poznatky ke kultuře s lineární keramikou na střední Moravě - Vostrovská, Ivana, 1985- (2007)
Práce přináší nové poznatky ke kultuře s lineární keramikou na střední Moravě. Materiál pochází ze tří lokalit na střední Moravě: Olomouc-Nemilany, Brodek u Prostějova a Hulín. Zpracovávaný archeologický materiál (keramika, štípaná, broušená a ostatní kamenná indistrie, kosti, botanické makrozbytky) náleží mladšímu stupni LnK (fáze IIb). Blíže se zabývám přírodním prostředím v období LnK a antropomorfní plastikou lidu této kultury. Součástí práce je i otázka výskytu polozemnic. Přiloženy jsou přírodovědné analýzy.