Originály listin pražského biskupa Tobiáše z Bechyně (1278-1296) - Führer, Lukáš, 1984- (2007)
Bakalářská diplomová práce předkládá rozbor a edici dochovaných originálů listin pražského biskupa Tobiáše z Bechyně (1279-1296). Jako úvod k edici slouží krátký rozbor editovaných listin, který je zaměřen především na vyložení vlastního jádra listin se snahou jeho interpretace. Mimoto úvod současně rozebírá i některé diplomatické souvislosti v listinách obsažené. Samotnou edici pak tvoří celkem 24 originálů listin a jsou zpracovány dle zásad Českého diplomatáře