Psací kabinetní skříň zdobená chebskou reliéfní intarzií - Holý, Zdeněk, 1975-; Stehlík, Miloš, 1923-2020; Masarykova univerzita. Seminář dějin umění (2006)
Výsledkem bakalářské práce je nalezení nových informací o kabinetní skříni zdobené chebskou reliéfní intarzií. Autorem díla je J.K. Haberstumpf (1656-1724). Zaměřil jsem se především na vysvětlení pojmu "chebská reliéfní intarzie", popis díla, ikonografii intarzií, auotrizaci a dataci díla a popis techniky reliéfní intarzie.
The result of my bachelors thesis is the search for new information about a cabinet decorated with cheb relief marquetry. The autor of this work is J.K. Haberstumpf (1656-1724). I focused my work on the explanation of the term "cheb relief marquetry", description of this artwork, iconography of marquetry, authorisation and date of this origin and description of relief marquetry technology.
Vedoucí práce: Miloš Stehlík
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2007
Keywords: 17.-18. století; intarzie -- Česko -- 17.-18. století; umělecké truhlářství -- Česko -- 17.-18. století; intarsia -- Czechia -- 17th-18th centuries; artistic joinery -- Czechia -- 17th-18th centuries; Cheb (Česko); Cheb (Czechia); bakalářské práce; bachelor's theses