Islámská právní kultura - Meese, Alexander (2006)
Předložená práce pojednává na historickém pozadí vývoje islámského světa o nejdůležitějších instrumentech a institutech islámského práva. Zabýva se zvlášť různými odvětvími práva, tak jak je dělíme v západní didaktické praxi a jak jsou známy i v islámském světě. To znamená, že práce rozebírá právo trestní, občanské, odděleně pojednává o osobách a hmotném občanském právu. Praktickou kapitolou pro západní svět je právo obchodní, zejména různé možnosti jak obcházet náboženské příkazy islámu.