Do pytannja specyfiky oformlennja komercijnoji perepysky (na materiali ukrajins'koji ta čes'koji mov) - Oreshko, Olga (2006)
V této bakalářské práci autorka zkoumala principy úpravy obchodní korespondence v ukrajinské obchodní sféře a také specifické vlastnosti ukrajinské obchodní korespondence. Objektem tohoto zkoumání je obchodní korespondence na Ukrajině a v České republice a také takové aspekty obchodní korespondence, jako jsou základní typy obchodních dopisů, základní principy úpravy obchodních dopisů v ukrajinské a také v české obchodní korespondenci. Předmětem zkoumání je analýza principů úpravy obchodních dopisů i analýza specifických vlastností úpravy obchodní korespondence v ukrajinském jazyce ve srovnání s vlastnostmi úpravy obchodní korespondence v českém jazyce.