Geschlecht egal, Körper: der Zweck - Vítková, Jana (2006)
Diplomová práce se zabývá divadelní tvorbou rakouské spisovatelky Elfriede Jelinek, které byla v roce 2004 udělena Nobelova cena za literaturu. Práci tvoří osm kapitol a kromě všestranné analýzy šesti divadelních her je zde i biografie autorky včetně literárního vývoje a společenského pozadí. Tři z divadelních her, analyzované v této práci, byly uvedeny na českých jevištích.