Hlavní oltář kostela sv. Tomáše v Brně - Svoboda, František, 1979- (2006)
Tématem této bakalářské práce je hlavní oltář v kostele sv. Tomáše, který je popisován a vysvětlován jako umělecké dílo, jež vzniklo za součinnosti objednatele, donátora a několika umělců, z nichž každý svým způsobem přispěl k celkovému vzhledu oltáře. Architektura oltáře není jen vyvrcholením chrámového prostoru a středobodem liturgického dění, ale i jakýmsi památníkem barokního umění na Moravě, které v době vzniku oltáře kulminuje a zároveň se zakončuje.