Canary Petunias in Bloom: Black feminism in poetry by Alice Walker and Rita Dove. - Drešerová, Jana (2006)
Ve své práci se zabývám černošským feminismem, tj. hnutím, které vzniklo z nespokojenosti s bělošským feminismem a hnutím za občanská práva v 6O. letech v USA. Na příkladech poezie dvou současných černošských spisovatelek, Alice Walker a Rity Dove, zkoumám vývoj v hlavních tématech tohoho hnutí. Současný trend černošského feminismu neklade příliš důraz na rasu, ale naopak vyzdvihuje důležitost individuality a objektivitu