Neplatnost usnesení valných hromad akciových společností v České republice a Rakousku se zvláštním zřetelem k Neměcku - Závodský, Michal (2006)
Rigorózní práce podává ucelený, teoretický i praktický pohled na právní úpravu řešení neplatnosti usnesení valných hromad akciových společností, a to v České republice (Obchodní zákoník), Rakouské republice (Aktiengesetz, öAktG) a ve Spolkové republice Německo (Aktiegesetz, dAktG). Rozebírá jak hmotněprávní, tak procesněprávní aspekty problematiky. V českém prostředí se zabývá otázkou povahy usnesení valné hromady a z toho plynoucích nejasností o charakteru neplatnosti usnesení valné hromady. V rámci rozlišení vad usnesení na formální a obsahové práce názorně prezentuje dostupnou judikaturu českých soudů z této oblasti.