Historie cyklistiky a nastupující trendy MTB - Mikyska, Tomáš (2006)
Mikyska, T. Historie cyklistiky a nastupující trendy MTB, bakalářská práce. Brno: MU, FSPS, TVS-P, 2006, 61 stran Tato práce popisuje vznik a rozvoj cyklistiky a její disciplíny.