Prenatální diagnostika vrozených vývojových vad centrálního nervového systému plodu magnetickou rezonancí - Horák, David, -2010 (2007)
Prenatální magnetická rezonance jako alternativní metoda si již vybudovala pevné místo v prenatální morfologické diagnostice. Je to dáno především bouřlivým technickým rozvojem, kterým tato metoda prošla v posledních 10 letech. Její uplatnění na poli prenatální diagnostiky je dáno především pro její schopnost překročit diagnostické limity ultrasonografie, ale také její neinvazivitu, bezpečnost a stále se zvyšující dostupnost.