Využití matematických ploch k zastřešení - Banasiová, Lucie, 1981- (2006)
Diplomová práce "Využití matematických ploch při zastřešení" se zabývá využitím matematických ploch ve stavební praxi, se zaměřením na zastřešení budov. Stěžejní část je věnována plochám přímkovým. A sice rozvinutelným i zborceným plochám. V práci je ale také zahrnuto zastřešení plochami translačními, rotačními a dalšími.