Problematika exonym na mapách - Borkovcová, Lucie (2007)
Diplomová práce se zaměřuje svým obsahem na problematiku exonym na mapách. Shrnuje o nich předchozí poznatky, zabývá se jejich vývojem na našem území. Věnuje se standardizaci geografických názvů a současným používáním exonym v našem jazyce. Zkoumá kritéria pro jejich používání.