Kolineace a kuželosečky - Surma, Vlastimil (2007)
Moje diplomová práce na téma Kolineace a kuželosečky vysvětluje pojem kolineace a její využití při konstrukcích kuželoseček. Na závěr diplomové práce se věnuji řezům na tělesech s využitím kolineace.