Molekulárně-genetické aspekty komorových arytmií: syndrom dlouhého QT intervalu - Novotný, Tomáš, 1969- (2007)
Práce se věnuje otázkám korelace genotypu a fenotypu v rodinách s výskytem syndromu dlouhého QT intervalu. Hodnotí výskyt klinických příznaků u nosičů mutací v genech pro iontové kanály moykardu a přínos zatěžového elektrokardiografického vyšetření k potvrzení diagnózy u jedinců s hraničním vyjadřením choroby. V rámci dizertační práce byl prioritně popsán fenomén zátěžové závislých změn morfologie T vln nosičů mutací.