Witch-hunting in early modern Scotland: a peasant movement or governmental initiative? - Zahradníček, Tomáš (2006)
Práce se zabývá honem na čarodějnice v ranně moderním Skotsku. Nahlíží na tyto hony coby na metodu centrálních orgánů změnit chování nižších tříd, tak aby léle vyhovovalo ideálu Božího státu, který byl charakteristický pro tuto epochu.