Odpovědnost reprezentantů kapitálových obchodních společností - Klech, Aleš; Masarykova univerzita. Katedra obchodního práva (2006)
Práce se věnuje odpovědnosti reprezentantů kapitálových obchodních společností zejména podle obchodního zákoníku. Práce je rozdělena do devíti halvních kapitol, obahuje také přehled použité literatury a judikatury. V úvodu autor vysvětluje svůj záměr a uvádí okolnosti, které jej vedou k zájmu o toto téma. Druhá kapitola podává definice základních pojmů, konkrétně pak definuje obchodní společnosti, jejich reprezentanty, odpovědnost a corporate governance.Třetí kapitola se zabývá jednotlivými hlavními hlavními povinnostmi členů statutárních orgánů.
This work deals with the liability of the capital companies representatives according to the Czech law, especially according to Act No. 513/1991 Col., Commercial Code, as amended. The publication work is divided into nine main chapters in which the author deals with the main issues of these problematic. The publication also contains a list of used literature and a list of used judgements. In the introduction the author explains his aims and grounds of being interest in this topic. The second chapter gives definitions to basic terms used in this work in accordance with the Czech law.
Rigorózní práce (JUDr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: kapitálové společnosti; obchodní společnosti; corporate enterprises; corporations; rigorózní práce