Podpisování na směnce - Bártová, Jana (2006)
Tak malý kousek papíru a tak velké problémy může způsobit.To byla první věc, která mě napadla při setkání se směnkou. Je zajímavé, že směnka může způsobit problémy nejen tomu, kdo ji podepsal, ale také těm, kterým má být plnění z ní vyplaceno, pokud nedodrží určité (většinou dosti striktní) požadavky. Podpisy na směnce, které jsem si vybrala jako téma své práce, jsou klíčovou náležitostí vytvářející platnou směnku. Rovněž si musíme uvědomit, že podpis u směnky neznamená pouze závazek a právo, ale zároveň bývá i ukončením textu směnky, v určitých situacích umístění podpisu rozhoduje i o povaze a druhu závazků a ani použití mechanického podpisu a podpisu vlastnoručního není zcela náhodné a svévolné.