Rozdíly v charakteru využití země v krajích ČR - využití metod prostorové autokorelace - Langer, Tomáš; Dobrovolný, Petr, 1961-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2007)
Tato práce se zabývá popisem hlavních rozdílů v rozložení vybraných druhů povrchů v jednotlivých krajích České republiky. Při popisu je využíváno metod prostorové autokorelace. Zvolenými druhy povrchu jsou oblasti městské zástavby, oblast orné půdy a areál lesů. Podkladem byla databáze Corine Land Cover.
This work deals with the characterization of principal diferences in the position of selected categories of surface in the individual regions of the Czech Republic. The spatial autocorrelation methods are used for this characterization. As the categories of surfaces were chosen the regions of urban built-up area, the regions of cultivatable land and the regions of forest. The basis was the database Corine Land Cover.
Vedoucí práce: Petr Dobrovolný.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2007.
Keywords: dálkový průzkum Země; kraje; využití půdy; land use; regions; remote sensing; Česko; Czechia; bakalářské práce; bachelor's theses