Mapy cestovní medicíny - Janeček, Pavel (2007)
Práce se zabývá problematikou kartografického znázornění témat cestovní medicíny. V rešerši literatury a následných kapitolách shrnuje a hodnotí dosud publikovaná mapová díla oboru. Kromě klasických témat jako je rozšíření infekčních nemocí, jejich původců nebo vektorů, si všímá i některých dalších oblastí, jejichž zpracováním se česká kartografie doposud nezabývala. K nim patří přehled očkovacích povinností, vyžadovaná zdravotní dokumentace nebo některé indikátory zdravotní úrovně. Tato témata jsou zpracována v původním mapovém díle (viz přílohy). Práce rovněž přináší několik dalších námětů k případnému kartografickému ztvárnění. V přílohách prezentuje nejaktuálnější dostupná data použitá pro sestavené mapy. Svým obsahem se snaží o shrnující popis disciplíny v relaci s kartografií s důrazem na praktickou využitelnost tématiky oboru.