Geomorfologická charakteristika údolí Loučky - Jaroušková, Iva (2007)
Geomorfologická charakteristika údolí Loučky podává vyčerpávající přehled povrchových tvarů a vývoje údolí. Výsledky jsou prezentovány na základě studia existujících materiálů, terénního výzkumu a morfometrické a morfografické analýzy mapových podkladů. Tato práce nejen shrnuje a doplňuje známé informace o vývoji říční sítě jv. okraje Českého masivu, ale především je první prací věnující se podrobně geomorfologii údolí Loučky.