Relikviář sv. Maura - vznik, historie, restaurování, prezentace - Pavelka, Martin (2006)
Mosánský tumbový relikviář sv. Maura z počátku 13. století patří mezi nejvýznamnější památky České republiky. Tato práce se zabývá jeho zajímavými osudy včetně znovunalezení a restaurování, i otázkou prezentace tak unikátní památky a jejím vlivem na návštěvnost objektu, ve kterém je vystavena