Specifika zvládání životní zátěže u neurotických pacientů - pohled inspirovaný narativní psychologií - Tůma, Pavel (2006)
V kvalitativní práci se zabýváme specifiky zvládání zátěže u neurotických pacientů. Pomocí interpretační fenomenologické analýzy a s inspirací narativního přístupu v psychologii se pokoušíme o podrobné zmapování jednotlivých strategií zvládání, jejich vývoje a vzájemné provázanosti. Zvláštní pozornost věnujeme sociální opoře. Vycházíme přitom ze životního příběhu pacientů vyprávěných nad čárou života