Influencia Árabe na arquitectura e arte em Portugal - Šnajdaufová, Hana (2006)
Předmětem této práce je vliv Arabů na portugalskou architekturu a umění. Tato bakalářská práce se zabývá obdobím v rozmezí od příchodu muslimů na Pyrenejský poloostrov, až po znovudobytí polostrova křesťany. V práci je proveden rozbor vlivu arabské kutury na jednotlivé významné umělecké a architektonické památky a toto je demonstrováno na příkladech některých staveb historicky cenných předmětů. V práci je zohledněna také architektura charakteristická pro původní křesťanské obyvatelstvo, které konvertovalo na islám