Právo, média a násilí (psychologické aspekty, aktuální právní úprava) - Ryšková, Kateřina (2006)
Práce se zabývá psychologickými a právními aspekty násilí prezentovaného v médiích. Na základě teoretických poznatků týkajících se mechanismů vzniku agrese, účinků působení médií na lidskou psychiku, osobnosti a motivace násilného delikventa a aktuální úpravy problematiky mediálního násilí se snaží navrhnout opatření ke zlepšení současného stavu v oblasti násilné kriminality.