Proměny hudební recenze od roku 1989 (ve vybraných českých časopisech) - Věžník, David (2007)
Práce "Proměny hudební recenze od roku 1989 (ve vybraných českých časopisech)" sleduje významné proměny recenze jako žánru mezi lety 1989 a 2004 a její odklon od žánru ideální recenze ve smyslu, v jakém ji chápe odborná literatura. Zaměřuje se například na formální podobu recenze, ale také na užívané jazykové prostředky. Tyto proměny sleduje na vybraných ročnících několika významných českých hudebních časopisů.