Anatomie morální paniky v médiích (kauza proces s Miladou Horákovou a spol.) - Audyová, Alice (2006)
Tato bakalářská práce se zabývá rekonstrukcí mediálního obrazu procesu s M. Horákovou a spol. Konstrukční postupy jsou sledovány optikou dvou dobových deníků: Rudého práva a Svobodného slova, z nichž byly vybrány relevantní články a fotografie vztahující se k procesu. V kvantitativní části výzkumu jsme tato mediální sdělení podrobili kategorizaci a kvantifikaci dat. Zjišťovali jsme, zda editoriální strategie obou deníků vedly ke vzniku morální paniky. Pomocí obsahové analýzy jsme zkoumali výskyt konkrétních zpravodajských hodnot a mechanismů, které se podílely na legitimizaci procesu mocenskými strukturami. V této části jsme využili i kvalitativní postupy \x{2013} na konkrétních ukázkách obou periodik jsme popsali typické způsoby referování o procesu. Dále jsme analyzovali výslednou podobu mediálního obrazu Milady Horákové a hledali odlišnosti v postupech Rudého práva a Svobodného slova.