Multimédia v kontextu informační infrastruktury - Agalarov, Sabir (2006)
Tato prace je zamerena na multimedia jednak v kontextu jejich vzniku z historicke perspektivy a take v kontextu jejich soucasneho pusobeni v informacni infrastrukture. Cilem teto prace bylo jednak nacrtnout prostredi v nemz multimedia rostla a uvest je do kontextu jejich spolecenskeho vyuziti. Posledni cast textu se venuje dvema klicovymi institucemi, jenz se podili (resp. podilely intenzivne v 80. a 90. letech) na prostupovani a legitimizaci novych technologii v kulturne-spolecenskem prostredi, jimiz jsou MIT Meda Lab a Ars Electronica.