Aktivizace seniorů v pečovatelské službě. - Hetmánková, Jana (2007)
Tématem diplomové práce je aktivizace seniorů v pečovatelské službě. Tato práce se snaží upozornit na problematiku aktivizace seniorů v rámci poskytování pečovatelské služby a zároveň na možný rozdílný přístup vedoucích pracovníků a pracovníků v přímé péči k této problematice. Jejím cílem je zodpovězení hlavní výzkumné otázky, která zní: "Existují ve vybrané organizaci pečovatelské služby rozdíly v přístupu k aktivizaci seniorů u vedoucích pracovníků a pracovníků v přímé péči?" Text práce je rozčleněn do tří hlavních částí. Teoretická část se zabývá vymezením hlavních pojmů - stáří, potřeby, aktivizace, pečovatelská služba, vedoucí pracovníci, pracovníci v přímé péči apod. Metodologická část se zabývá zdůvodněním volby výzkumné strategie, objasňuje operacionalizaci dílčích výzkumných otázek, výběr technik sběru dat, jednotky zkoumání a jednotky zjišťování. Popisuje průběh výzkumu. V analytické části .