Evropský sociální fond a jeho vliv na nezaměstnané v Olomouckém kraji - Tichá, Kateřina (2007)
Obsahem této práce je zjištění stavu využívání prostředků ESF na území Olomouckého kraje a jeho účincích na nezaměstnané v rámci prvního programovacího období 2004-2006. Tato práce obsahuje především analýzu prostředků ESF, které jsou prostřednictvím Operačního programu rozvoje lidských zdrojů a Iniciativy EQUAL směřovány k nezaměstnaným, a to jak v celém kraji, tak v jednotlivých okresech. Pro zjištění současných účinků prostředků fondu práce analyzuje projekt \x{201e}Zaměstnej sám sebe\x{201c} Iniciativy EQUAL, která je jím spolufinancovaná. Celkově byla v období 2004-2006 alokována v kraji na národní i grantové projekty částka 363 mil. Kč, která byla vyčerpána z 85,2%, při.