"Získávání a výběr zaměstnanců ve společnosti Chart Ferox, a.s. v návaznosti na celkovou strategii organizace" - Dědičová, Jitka (2007)
Anotace Cílem této diplomové práce je zhodnotit, zda strategie vybrané společnosti v oblasti získávání a výběru zaměstnanců odpovídá jejím potřebám. První část práce je teoretická, čtenář se zde může seznámit s pojmy týkajícími se strategie organizace, kulturou organizace, personální strategie, personální politiky a dále jednotlivými personálními činnostmi. Blíže je zde také přiblížen vztah celkové strategie ke strategii personální a jednotlivým personálním činnostem. Praktická část práce se zabývá detailnější charakteristikou zkoumané organizace, popisem metod použitých při jednotlivých analýzách a jejich výsledky. Výsledkem práce je zhodnocení, do jaké míry strategie v oblasti získávání a výběru zaměstnanců odpovídá potřebám firmy plynoucích ze strategie a navržení určitých změn, pro to, aby tyto personální činnosti lépe korespondovaly se záměry společnosti a fází rozvoje, ve kterém se společnost nalézá. Počet slov: 18793.