Digitalizace televizního vysílání (se zaměřením na českou mediální krajinu) - Pokorný, David, 1978- (2007)
Práce přináší základní přehled všech aspektů souvisejících s problematikou digitalizace televizního vysílání. Obsahuje definici primárních ideologických východisek, souvisejících s pojmem \x{201e}digitální televizní vysílání\x{201c} a popis technologií umožňujících vysílání digitální televize. Jako kontextuální rámec je přítomna deskripce zahraničních zkušeností se zaváděním technologie DVB-T. Těžiště práce tkví v popisu procesu digitalizace televizního vysílání v kontextu české mediální krajiny. Na historickém náčrtu tohoto procesu se autor snaží postihnout zásadní momenty experimentálního vysílání, pilotní projekty digitální televize, systém licencování poskytovatelů televizního vysílání a provozovatelů multiplexů, stejně tak jako události s tímto procesem spjaté. Pohled do budoucna je koncepčním rozvrhem vládní strategie přechodu na digitální vysílání a současně predikcí možností financování digitálních televizí. Stať je kompilací textů a analýz, které se věnovaly digitálnímu vysílání do konce ro.