Křesťanský časopis pro dívky analýza produkce, obsahu a recepce časopisu IN! - Filkuková, Petra (2007)
Počátkem 90. let se v naší zemi objevily první dívčí časopisy. Tou dobou se však již v západních zemích diskutovalo o možných negativních dopadech tohoto typu periodik a vznikaly první alternativní dívčí časopisy. První alternativní dívčí časopis se v České republice objevil roku 2005 a je jím křesťansky orientovaný časopis IN!. Předmětem mé diplomové práce je analýza produkce, obsahu a recepce tohoto alternativního periodika. Zjistila jsem, že na produkci a obsah časopisů má velký vliv množství činitelů, z nichž možná nejsilnějším jsou samy čtenářky. Tyto dívky přitom alternativní dívčí časopis svými podněty čím dál více přibližují standardním dívčím časopisům.