Nízkoprahový klub Pavlač rozhlasový dokument - Beranová, Radka, 1982- (2007)
Diplomová práce Nízkoprahový klub Pavlač se věnuje praktické reflexi vzniku rozhlasového dokumentárního díla. Dokument jsem natáčela po dobu tří měsíců (září- listopad) roku 2006 v Brně. Dílo přibližuje posluchačům projekt Občanského sdružení Ratolest Brno, zaměřený na zlepšení kvality života dětí a mládeže, kteří se nacházejí v nepříznivé sociální situaci. Textová část je rozdělena do čtyř hlavních částí. První část se zabývá romským etnikem \x{2013} jeho vývojem, rozdělením, romskou rodinou atd. V druhé části popisuji nízkoprahový klub Pavlač a občanské sdružení Ratolest Brno. Ve třetí části se věnuji rozhlasovému dokumentu, jeho realizačních postupům, principům a formám. Čtvrtá část popisuje etapy vzniku rozhlasového dokumentu. Etapa preprodukce zahrnuje výběr tématu, námět, popis místa apod. Produkcí se rozumí samotné natáčení dokumentu. Fáze postprodukce zahrnuje literární scénář, střihovou skladbu zvuku a výrazové prostředky dokumentu. S.