Standardy kvality sociálních služeb a pečovatelská služba - Wojtoňová, Jana (2007)
Předkládaná diplomová práce je zaměřena na problematiku Standardů kvality a procesu jejich aplikace v prostředí pečovatelské služby. Cílem práce bylo zodpovězení základní výzkumné otázky \x{201e}Jak bude probíhat proces aplikace Standardů kvality ve vybrané organizaci pečovatelské služby? Práce se zabývá průběhem procesu aplikace Standardů kvality v prostředí organizace, která zabezpečuje pečovatelskou službu. Jako nástroj k řešení uvedeného problému byly zvoleny \x{201e}Standardy kvality sociálních služeb\x{201c}, které vydalo MPSV v roce 2002. Uvedená problematika je popisována na lokální úrovni.