Komparace konceptu narkoterorismu v Latinské Americe a post-sovětském prostoru - Lyamzina, Yuliya (2006)
V Diplomove praci s nazvem "Komparace konceptu narkoterorismu v Latinské Americe a post-sovětském prostoru" bylo predstaveno srovnání konceptu narkoterorismu v Latinské Americe, Střední Asii, Rusku a na Kavkazu. Předevšim byl popsan termin Narkoterorismu, jak vznikl,kde vznikl,co znamenal ve sve puvodni podobě a co znamena v zemích ktere byli zkoumane. Nejvíc byl popsat připad Kolumbie, Kavkazu a Střední Asie. V 6.kapitole byli uvedeny shody a rozdíly konceptu Narkoterorismu a pak byla zodpovězená otázka, jakou roli hraje Narkoterorismus pro bezpečnost.