Reforma společné zemědělské politiky a rozšíření EU na východ - Pinková, Aneta, 1981- (2006)
Předkládaná práce "Reforma společné zemědělské politiky a rozšíření EU na východ" se zabývá souvislostí mezi východním rozšířením Evropské unie a procesem reformy společné zemědělské politiky (SZP). Práce analyzuje motivy, které vedly k reformám SZP v devadesátých letech a v roce 2003. Hypotézou práce je, že východní rozšíření bylo pouze jedním z motivů, nikoli hlavním důvodem reforem v roce 1999 a 2003.