Stilistische Elemente in der Werbung - Zajícová, Kateřina (2006)
Práce se zabývá analýzou stylistických prostředků v reklamě. Teoretická část je věnována obecným otázkám reklamy a jazyka reklamy, jejich funkcím, metodám analýzy a vztahu mezi textem a obrázkem. Dále jsou vysvětleny základní pojmy německé stylistiky a je předložen návrh klasifikace stylistických elementů. Praktická část nabízí analýzu vybraných reklamních inzerátů, otištěných v německém časopise "Der Spiegel". Zkoumány jsou stylistické elementy, včetně trópů a figur, na všech rovinách jazykového systému, s přihlédnutím k jejich funkcím.