Der neue Werther im Kontext - Santariusová, Jana (2007)
Tato studie vychází z rozboru Plenzdorfova díla \x{201c}Die neuen Leiden des jungen W.\x{201d} V této práci je použita metoda Intertextuality.Vychází ze třech textů. Z \x{201c}Die neuen Leiden des jungen W.\x{201d} od Ulricha Plenzdorfa, z \x{201c}Die Leiden des jungen Werthers\x{201d} od Johanna Wolfganga von Goetha a z \x{201c}The Catcher in the Rye\x{201d} od Jeroma D. Salingera. Plenzdorfův hrdina se (v tištěné podobě) seznamuje s Goethovým Wertherem, miluje beat, román američana J.D.Salingera a jeany. Následující práce zkoumá Plenzdorfovo dílo ve srovnání s ostatními uvedenými texty. Sleduje vliv Goethova a Salingerova díla na Plenzdorfovo dílo \x{201c}Die neuen Leiden des jungen W.\x{201d}. Zkoumá tedy nejen vlastní text \x{2013} např. funkci citátů, ale i například styl, kterým je práce napsaná, či roviny, ve kterých je příběh vyprávěn.