Vögelbezeichnungen in der deutschen und tschechischen Phraseologie. Eine kontrastive Untersuchung - Koppová, Jana (2006)
Ve své práci se zabývám německými a českými frazeologismy se zvířecí tematikou, konkrétně názvy ptáků, jež jsou klíčovými slovy v těchto frazeologismech. V první, teoretické části, předkládám krátký přehled o základních pojmech frazeologie, jejím vývoji, základních vlastnostech frazeologismů a jejich klasifikaci. Praktická část je věnována především lexikalizovaným významům frazeologismů s názvy ptáků v německé i české idiomatice, dále pak analýze a srovnání těchto frazeologismů