Probace a její prvky v českém trestním systému - Stollárová, Markéta (2005)
Cílem práce je podrobně seznámit čtenáře s institutem probace jako alternativy k trestu a k potrestání pachatele,s jeho obsahem a jednotlivými prvky, poskytnout mu přehled o fungování tohoto institutu v praxi v rámci jednotlivých hmotně právních a procesně právních institutů a komplexní pohled na danou problematiku v širších souvislostech. Práce je rovněž věnována organizaci, činnosti a úkolům Probační a mediační služby ČR se zaměřením na úkony probace zejména ve vykonávacím řízení.