Oranžová revoluce cesta Ukrajiny do Evropy? - Řezníčková, Oleksandra (2006)
Bakalářská práce Oranžová revoluce - cesta Ukrajiny do Evropy? se věnuje tzv. oranžové revoluci na Ukrajině, tj. událostem provázejícím prezidentské volby v roce 2004. Záměrem této práce je předložit souhrnnou deskripci výše zmíněných událostí a prozkoumat reálné dopady oranžové revoluce na vzájemné vztahy Ukrajina-EU. Na základě takto shromážděného materiálu má práce za cíl ověřit hypotézu, že díky oranžové revoluci došlo k upevnění proevropské orientace ukrajinské zahraniční politiky.