Vliv výzkumů veřejného mínění a veřejného mínění na zahraniční politiku ČR - Osička, Jan, 1985-; Krpec, Oldřich, 1978-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodních vztahů a evropských studií (2006)
Tato práce se v širším kontextu věnuje vlivu veřejného mínění na zahraniční politiku České republiky. Její stěžejní částí je potom analýza role výzkumů veřejného mínění coby relevantní zpětné vazby pro zahraničněpolitická rozhodnutí. Zejména potom, jakou možnost hrát tuto roli vzhledem ke své povaze výzkumy mají. Teoretické závěry práce jsou následně demonstrovány na případové studii, zaměřené na problematiku případného rozmístění systémů americké protiraketové obrany na území ČR.
This work deals with the impact of public opinion on foreign policy decision-making in the Czech republic. It`s key part is dedicated to analysis of the relevence of public surveys as a feedback for foreign policy and, above all, the feasibility that surveys have to play such role in regard of their nature. Theoretical conclusions of the work are then demonstrated in terms of case study, which deals with the possible dislocation of the american anti-missile systems in the Czech republic.
Vedoucí práce: Oldřich Krpec.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2007.
Keywords: protiraketová obrana; veřejné mínění; zahraniční politika; antimissile defence; foreign policy; public opinion; Česko; Czechia; bakalářské práce