Vliv výzkumů veřejného mínění a veřejného mínění na zahraniční politiku ČR - Osička, Jan, 1985- (2006)
Tato práce se v širším kontextu věnuje vlivu veřejného mínění na zahraniční politiku České republiky. Její stěžejní částí je potom analýza role výzkumů veřejného mínění coby relevantní zpětné vazby pro zahraničněpolitická rozhodnutí. Zejména potom, jakou možnost hrát tuto roli vzhledem ke své povaze výzkumy mají. Teoretické závěry práce jsou následně demonstrovány na případové studii, zaměřené na problematiku případného rozmístění systémů americké protiraketové obrany na území ČR.