Implementace regionální politiky v SRN - Havlík, Vratislav, 1985-; Dočkal, Vít, 1981-; Masarykova univerzita. Katedra mezinárodních vztahů a evropských studií (2006)
Bakalářská práce se zabývá implementací regionální politiky v Německu. Jako vhodný výzkumný koncept se jeví princip partnerství, neboť odhaluje všechny existující úrovně, na kterých se regionální politika odehrává. Na těchto úrovních bude zkoumána míra zapojení hospodářských a sociálních aktérů. Autor se snaží potvrdit hypotézu, zda implementace regionální politiky EU ve Spolkové republice Německo je uskutečňována v souladu s principem partnerství.
The thesis traces the implementation of the regional policy in Germany. The partnership principle seems to be a suitable concept of research, because it detects all existing levels of the implementation of regional policy. At these levels there will be researched the extent of the participation of economical and social partners. The author tries to verify the hypothesis, that the implementation of the regional policy of EU is accomplished in accordance with the partnership principle.
Vedoucí práce: Vít Dočkal.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2007.
Keywords: Evropská unie; regionální politika; regionální rozvoj; regional development; regional policy; Německo; Germany; bakalářské práce