Předsednictví Rady Evropské unie případová studie Velké Británie - Krkošková, Lenka (2006)
Bakalářská práce se rámcově zabývá institutem předsednictví EU, především formálními požadavky, jež jsou na předsednictví kladeny v podobě jednotlivých funkcí. Plnění těchto funkcí v praxi je demonstrováno na případové studii Velké Británie, jež byla předsednickou zemí v druhé polovině roku 2005. První část práce je deskripcí úkolů, povinností a možností předsednictví. Tento výčet pak poskytuje vodítko k hodnocení britského působení v čele Rady v druhé části práce. Záměrem práce je odpovědět na otázku, do jaké míry je předsedající země schopna sledovat při předsedání Radě vlastní národní zájmy, resp. jak tomu bylo v případě Velké Británie.