Kombinatorika na střední škole - Kopečná Voglová, Zuzana, 1980- (2006)
Tématem rigorózní práce je výuka kombinatoriky na středních školách. Část práce je věnována průzkumu, který jsem uskutečnila mezi středoškolskými učiteli po celé České republice, jeho výsledkům a návrhům na zlepšení výuky kombinatoriky. Účelem tohoto průzkumu bylo zjistit, jakým způsobem je kombinatorika na středních školách vyučována, jaké jsou její výhody i nevýhody a jaký vztah mají k této části matematiky žáci a učitelé. V práci je také stručně popsána historie kombinatoriky. Poslední kapitola je věnována popisu multimediální sbírky příkladů z diskrétní matematiky, kterou jsem vytvořila společně s Mgr. Pavlou Zagorovou.